Aktuálne semináre

Vážení zákazníci.

Dovoľujeme si vás informovať, že pre bezpečnosť a ochranu vášho zdravia, sme sa v tomto ťažkom období rozhodli nahradiť školenia formou online seminárov , ktoré môžete sledovať priamo z vašej kancelárie alebo z pohodlia vášho domova. Počas celého online seminára budete mať prostredníctvom chatu možnosť,  klásť lektorke/lektorovi otázky, na ktoré vám následne odpovedá.
Pri účasti na online seminári obdržite aj celkový videozáznam zo školenia.

Ako prebieha ONLINE seminár ?

>>> KLIKNITE SEM <<<

OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV V PERSONÁLNEJ, MZDOVEJ A ÚČTOVNEJ AGENDE + PRAVIDLÁ PRE PRÁCU Z DOMU

Dátum konania:
17. august 2020

Miesto konania:
~ online ~
Ak chcete vedieť ako prebieha ONLINE seminár, kliknite >>> SEM

Čas konania:
9:00 hod. - 15:00 hod.

Lektor:
JUDr. Marcela Macová, PhD.
Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.

Jednou z najkritickejších oblastí, kde sa spracúvajú osobné údaje, je personálna, mzdová a účtovná agenda. Aj z toho dôvodu sme pre vás pripravili seminár s lektorkou JUDr. Marcelou Macovou, PhD., počas ktorého si podrobne prejdeme všetky fázy a procesy spracúvania osobných údajov zamestnancov – od prijatia životopisov až po likvidáciu všetkých osobných údajov zamestnancov, s ktorými bol ukončený pracovný pomer.

Vzhľadom na to, že medzi časté preventívne opatrenia súvisiace s koronavírusom patrí nariadenie svojim zamestnancom pracovať z domu, prejdeme si na tomto online seminári aj najčastejšie otázky týkajúce sa technického zabezpečenia alebo pravidiel pre výkon práce z domu.

Pomocou praktických príkladov si vysvetlíme:
o    ako má vyzerať súhlas a ako ho získať,
o    čo musí/môže obsahovať osobný spis zamestnanca,
o    ako má vyzerať pracovná zmluva alebo dohoda o pracovnej činnosti,
o    čo by mala obsahovať faktúra alebo objednávka,
o    čo má mať každý prevádzkovateľ uverejnené na svojom webovom sídle,
o    za akým účelom môžeme zaznamenávať fotografie, prípadne monitorovať zamestnancov na pracovisku a kde ich uverejňovať
o    a ďalšie.

Obsah seminára:
•    Identifikácia informačných systémov/účelov, v ktorých sa spracovávajú osobné údaje, napr. na účely pracovnoprávnej agendy, BOZP, dochádzka, fotografie, dočasne pridelení zamestnanci, monitorovanie zamestnancov, účtovná agenda, obchodná komunikácia a i.
•    Spracúvanie osobných údajov o uchádzačoch o zamestnanie
(predzmluvné vzťahy), uchovávanie životopisov neúspešných uchádzačov o zamestnanie. Kedy je možné spracovávať osobné údaje
uchádzačov bez súhlasu a kedy so súhlasom.
•    Súhlas zamestnanca so spracúvaním osobných údajov v pracovnoprávnych vzťahoch (kedy je zamestnávateľ oprávnený spracovávať osobné údaje so súhlasom zamestnanca).
•    Evidovanie dochádzky prostredníctvom elektronických zariadení, napr. biometria, čipy.
•    Fotografia zamestnanca. Je potrebný súhlas?
•    Zverejňovanie osobných údajov o zamestnancoch. Kedy sa osobné údaje môžu o zamestnancovi zverejňovať bez súhlasu a kedy je súhlas potrebný?
•    Spracovávate osobné údaje dočasne pridelených zamestnancov? Postupujete správne?
•    Profilovanie zamestnancov; spracúvanie informácií o záľubách, mimopracovných aktivitách, firemná kultúra, poskytovanie benefitov. Máte takéto spracovávanie osobných údajov správne ošetrené?
•    Prenos osobných údajov o zamestnancoch do 3. krajín nezaručujúcich primeranú úroveň ochrany osobných údajov. Kedy je potrebný súhlas zamestnanca na prenos do tretej krajiny?
•    Zavedenie kontrolného mechanizmu podľa Zákonníka práce. Postupujete v súlade s § 13 ods. 4 Zákonníka práce?
•    Monitorovanie zamestnanca prostredníctvom kamier.
•    Kamerové systémy v podmienkach zamestnávateľa (ako ich rozlíšiť vo vzťahu k povinnostiam podľa zákona o ochrane osobných údajov; povinnosti prevádzkovateľa, primeranosť monitorovaného priestoru; primeranosť zásahu do práv a právom chránených záujmov fyzickej osoby/zamestnanca).
•    Spracúvanie personálnej a mzdovej agendy prostredníctvom externých spoločností – sprostredkovateľov. Ako správne postupovať podľa nariadenia a nového zákona o OOU.
•    Kontrola podľa zákona o ochrane osobných údajov, práva a povinnosti kontrolovanej osoby (prevádzkovateľ/zamestnávateľ), práva a povinnosti kontrolného orgánu, konanie o ochrane osobných údajov, sankcie za porušenie zákonných povinností.Účastnícky poplatok:
84,- Eur
s DPH (70,- Eur bez DPH)

Účastnícky poplatok zaplaťte prevodom na náš účet najneskôr 2 dni pred akciou.
Pre identifikáciu platby uveďte prosím pri prevodnom príkaze v popise úhrady názov Vašej firmy.
 

Názov účtu: RNDr. Ján Balog - ProFuturo
Banka: VÚB
Číslo účtu: 3279674451/0200
IBAN: SK2502000000003279674451
BIC: SUBASKBX
Variabilný symbol: 200817
Konštantný symbol: 0308
Účel platby: ... uveďte názov vašej firmy ...


V účastníckom poplatku sú zahrnuté študijné materiály, videozáznam zoškolenia a náklady na organizačné zabezpečenie seminára. Prihláška na seminár je NEZAVÄZNÁ a stále ju môžete bezodplatne zrušiť 2 dni pred konaním akcie. Účastnícky poplatok nevraciame iba v prípade ak svoju prihlášku nezrušite v termíne 2 dni pred konaním seminára.

Registrácia:
Registrovať sa môžete elektronicky, priamo na našich www stránkach, alebo si môžeteť stiahnúť pozvánku na seminár a vyplnenú prihlášku zaslať mailom.

Ukončenie registrácie:
15. august 2020
/Dátum ukončenia registrácie je iba orientačný a vyhradzujeme si právo ukončiť registráciu po naplnení max. počtu účastníkov. Kapacita seminára je vzhľadom na online pripojenie OBMEDZENÁ !/


Informácie:
RNDr. Ján Balog
Mobil: 0908.973571
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

 

NEPREMEŠKAJTE

Do ukončenia registrácie na seminár OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV V PERSONÁLNEJ, MZDOVEJ A ÚČTOVNEJ AGENDE + PRAVIDLÁ PRE PRÁCU Z DOMU zostáva 2 dní Registrácia

In-house školenia

Anketa

Zúčastnite sa hlasovania o témach budúcich seminárov a my ich pre vás zorganizujeme !

Chcem hlasovať.

Vyhľadávanie

Premium Joomla Templates
Premium Joomla Templates

Premium WordPress Themes
Premium WordPress Themes

  • Tab 3

    Čo Vám navyše ponúkame ?

    Grafické spracovanie corporate identity (logotypy, hlavičkové papiere, obálky, vizitky, obaly, plagáty, bannery), výrobu profesionálnych firemných prezentácií v PowerPointe, vývoj webových prezentácií založených na redakčnom systéme Joomla a ich technicku správu.


     
     
     
     
  • Tab 21

     
     
     
     
     
     

Pripravované semináre

17.08.2020
OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV V PERSONÁLNEJ, MZDOVEJ A ÚČTOVNEJ AGENDE + PRAVIDLÁ PRE PRÁCU Z DOMU

21.09.2020
ZÁKON O ODPADOCH A VYKONÁVACIE PREDPISY - ZMENY V ROKU 2020 /KOŠICE/

05.10.2020
UMENIE PREDAŤ A ASERTIVITA PRI VYJEDNÁVANÍ /KOŠICE/

06.10.2020
TRANSFÉROVÉ OCEŇOVANIE A ZMENY PRE ROK 2020 /KOŠICE/

06.10.2020
EFEKTÍVNE VYUŽITIE ČASU /KOŠICE/

07.10.2020
TIPY A TRIKY PRE EFEKTÍVNU PREZENTÁCIU /KOŠICE/

20.10.2020
OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV V PERSONÁLNEJ, MZDOVEJ A ÚČTOVNEJ AGENDE /PREŠOV/

03.11.2020
ZÁKLADY OBCHODNÉHO PRÁVA PRE NEPRÁVNIKOV /KOŠICE/

18.11.2020
PRACOVNÝ ČAS, NADČASY, PRÍPLATKY, DOVOLENKY, PREKÁŽKY V PRÁCI /KOŠICE/

07.12.2020
ZÁKON O ODPADOCH A VYKONÁVACIE PREDPISY - ZMENY V ROKU 2020 /KOŠICE/

14.12.2020
DPH OD 1.1.2021 V PRAKTICKYCH PRIKLADOCH /KOŠICE/

--.--.----
UMENIE PREDAŤ A ASERTIVITA PRI VYJEDNÁVANÍ /KOŚICE, 2-DŇOVÝ SEMINÁR/

--.--.----
TIPY A TRIKY PRE EFEKTÍVNU PREZENTÁCIU /KOŚICE, 2-DŇOVÝ SEMINÁR/

Kontaktujte nás

V prípade potreby neváhajte nás kontaktovať telefonicky alebo mailom.

0908-973571

 

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

 

 

Ochrana osobných údajov