Aktuálne semináre

GDPR – LEGISLATÍVNE ZMENY V ROKU 2021, AKTUÁLNE PROBLÉMY A PRIEBEH ÚRADNEJ KONTROLY V PRAXI

DÁTUM KONANIA:
12. máj 2021

MIESTO KONANIA:
~ online ~
Ak chcete vedieť ako prebieha ONLINE seminár, kliknite >>> SEM

ČAS KONANIA:
9:00 hod. - 15:00 hod.

LEKTOR:
JUDr. Marcela Macová, PhD.
Absolvovala Právnickú fakultu Masarykovej univerzity v Brne, nadväzne na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach obhájila rigoróznu prácu na tému „Ochrana osobných údajov“ a na Univerzite Komenského v Bratislave v roku 2016 ukončila doktorandské štúdium zamerané na ochranu osobných údajov. V rokoch 2005 až 2013 pôsobila na Úrade na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky. Aktívne sa zúčastňuje na rôznych odborných konferenciách, je autorkou viacerých komentárov k zákonom o ochrane osobných údajov, ako aj mnohých publikovaných článkov o ochrane osobných údajov. Ako lektorka sa špecializuje na tému „ochrana osobných údajov“ a popri školeniach zameraných na verejnosť  vyučuje predmet „Ochrana osobných údajov“ aj na Právnickej fakulte Univerzity Komenského. V súčasnosti sa prostredníctvom svojej spoločnosti DAPRO Consulting s. r. o. profesionálne venuje aj výkonu funkcie.

Na koho si posvieti tento rok Úrad na ochranu osobných údajov. Ako takáto kontrola prebieha v praxi? Máte zapracované všetky najnovšie pravidlá ochrany osobných údajov, ktoré pribudli v roku 2020, resp. ešte v roku 2019? K problematike spracúvania osobných údajov organizujeme praktický webinár s JUDr. Marcelou Macovou, PhD., na ktorom vás komplexne prevedieme aktuálnym aj pripravovaným znením zákona, základnými pravidlami spracúvania osobných údajov, najčastejšími chybami, ako aj bezpečnostnými opatreniami a dokumentami, ktoré musíte mať vo firme zabezpečené. Súčasťou bude aj prierez najnovšími pravidlami, ktoré len nedávno upravili napríklad obsah zmlúv, zaviedli lehotu záznamu pri monitorovaní priestoru, upravili vzťah prevádzkovateľa a sprostredkovateľa, bližšie špecifikujú, ako má vyzerať označenie monitorového priestoru, popisujú bezpečnostné incidenty a prinášajú aj celý rad ďalších povinností.

Pôvodné pravidlá vyplývajúce z nariadenia GDPR a nového zákona o ochrane osobných údajov, ktoré nadobudli účinnosť ešte dňa 25. 5. 2018, sa v dôsledku aplikačnej praxe neustále menia. Aj v roku 2020 a 2021 nastalo niekoľko významných zmien z dôvodu nových stanovísk Úradu na ochranu osobných údajov SR a Európskeho výboru na ochranu osobných údajov (EDPB), ktoré upravujú napríklad obsah zmlúv, zavádzajú lehotu záznamu pri monitorovaní priestoru, špecifikujú, ako má vyzerať označenie monitorového priestoru, upravujú vzťah prevádzkovateľa a sprostredkovateľa, popisujú bezpečnostné incidenty a prinášajú aj celý rad ďalších povinností. Čo sa oproti pôvodnej legislatíve v priebehu rokov 2018-2020 zmenilo a aké najväčšie novinky budú v roku 2021.

Webinár s JUDr. Marcelou Macovou, PhD. je zostavené tak, aby ste boli včas a plne informovaní o všetkom, čo potrebujete pri spracúvaní osobných údajov poznať – od aktuálneho a pripravovaného znenia zákona, cez základné pravidlá spracúvania osobných údajov až po bezpečnostné opatrenia a dokumenty, ktoré musíte mať vo firme zabezpečené. V rámci programu si navyše priblížime, ako prebieha úradná kontrola v praxi, vďaka čomu budete mať prehľad o tom, aké práva a povinnosti máte vy ako kontrolovaná osoba a naopak aké úrad v pozícii kontrolného orgánu. Oceniť môžete najmä praktický prierez najčastejšími pochybeniami, ktorým sa musíte vyvarovať, aby ste nedostali pokutu zo strany Úradu na ochranu osobných údajov, ktorý stihol už od 25. 5. 2018 uložiť sankcie vo výške viac ako 100 000 eur.

Na záver webinára si prejdeme konkrétne rozhodnutia o uložení pokút uložené slovenským Úradom na ochranu osobných údajov SR a ukážeme si akých chýb sa máme vyvarovať?

PROGRAM:

Webinár bude zameraný na tieto a ďalšie témy:

•    Viete, čo si máte predstaviť pod pojmom dokumentácia podľa Nariadenia GDPR? My vám presne povieme, čo všetko máte mať vypracované.
•    Viete si overiť, či máte správne vypracovanú informáciu o spracúvaní osobných údajov?
•    Viete, či máte právny základ na spracúvanie osobných údajov a či je to správny právny základ? Porovnáme si súhlas verzus oprávnený záujem napríklad pri fotografovaní.
•    Máte správne ošetrený vzťah s vaším sprostredkovateľom?
•    Dodržiavate zásady spracúvania osobných údajov? Napríklad pri kopírovaní úradných dokladov?
•    Monitorujete priestory kamerami? Viete, čo všetko musíte splniť, aby ste boli v súlade s GDPR a novým usmernením EDPB?
•    Poznáte najčastejšie pochybenia firiem pri spracúvaní osobných údajov?
•    Viete, kedy máte oznámiť porušenie ochrany osobných údajov Úradu na ochranu osobných údajov?
•    Viete, kedy využiť oprávnený záujem? Ako urobiť porovnávací test? Poskytneme vám jeho vzor.
•    Viete, aké sú vaše práva a povinnosti počas kontroly?
•    Viete, aké sú povinnosti kontrolného orgánu?
•    Viete, aké sú novinky v oblasti ochrany osobných údajov a čo vás čaká?

ÚČASTNÍCKY POPLATOK:
84,- Eur
s DPH (70,- Eur bez DPH)

Účastnícky poplatok zaplaťte prevodom na náš účet najneskôr 2 dni pred akciou.
Pre identifikáciu platby uveďte prosím pri prevodnom príkaze v popise úhrady názov Vašej firmy.
 

Názov účtu: RNDr. Ján Balog - ProFuturo
Banka: VÚB
Číslo účtu: 3279674451/0200
IBAN: SK2502000000003279674451
BIC: SUBASKBX
Variabilný symbol: 210512
Konštantný symbol: 0308
Účel platby: ... uveďte názov vašej firmy ...


V účastníckom poplatku sú zahrnuté študijné materiály, 14-dňový videozáznam zo školenia a náklady na organizačné zabezpečenie seminára. Prihláška na seminár je NEZAVÄZNÁ a stále ju môžete bezodplatne zrušiť 2 dni pred konaním akcie. Účastnícky poplatok nevraciame iba v prípade ak svoju prihlášku nezrušite v termíne 2 dni pred konaním seminára.

REGISTRÁCIA:
Registrovať sa môžete elektronicky, priamo na našich www stránkach, alebo si môžeteť stiahnúť pozvánku na seminár a vyplnenú prihlášku zaslať mailom.

UKONČENIE REGISTRÁCIE:
2 dni pred začiatkom seminára
/Dátum ukončenia registrácie je iba orientačný a vyhradzujeme si právo ukončiť registráciu po naplnení max. počtu účastníkov. Kapacita seminára je vzhľadom na online pripojenie OBMEDZENÁ !/


INFORMÁCIE:
RNDr. Ján Balog
Mobil: 0908.973571
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

NEPREMEŠKAJTE

Do ukončenia registrácie na seminár MIKRODAŇOVNÍK – ZDAŇOVANIE PRÍJMOV FO Z PODNIKANIA zostáva Registrácia

In-house školenia

Anketa

Zúčastnite sa hlasovania o témach budúcich seminárov a my ich pre vás zorganizujeme !

Chcem hlasovať.

Vyhľadávanie

Premium Joomla Templates
Premium Joomla Templates

Premium WordPress Themes
Premium WordPress Themes

  • Tab 3

    Čo Vám navyše ponúkame ?

    Grafické spracovanie corporate identity (logotypy, hlavičkové papiere, obálky, vizitky, obaly, plagáty, bannery), výrobu profesionálnych firemných prezentácií v PowerPointe, vývoj webových prezentácií založených na redakčnom systéme Joomla a ich technicku správu.


     
     
     
     
  • Tab 21

     
     
     
     
     
     

Pripravované semináre

04.05.2021
ZAMESTNÁVATEĽ VS. ZAMESTNANEC V ROKU 2021-DISCIPLÍNA, VÝPOVEĎ A NÁHRADA ŠKODY + VZORY /ONLINE/

06.05.2021
MIKRODAŇOVNÍK – ZDAŇOVANIE PRÍJMOV FO Z PODNIKANIA /ONLINE/

12.05.2021
GDPR – LEGISLATÍVNE ZMENY V ROKU 2021, AKTUÁLNE PROBLÉMY A PRIEBEH ÚRADNEJ KONTROLY V PRAXI /ONLINE/

13.05.2021
ODPISOVANIE DLHODOBÉHO MAJETKU Z ÚČTOVNÉHO A DAŇOVÉHO HĽADISKA V ROKU 2021 /ONLINE/

13.05.2021, 27.05.2021
FINANČNÝ PRÍSPEVOK NA STRAVOVANIE + AKTUALITY V MZDOVEJ UČTÁRNI /ONLINE/

14.05.2021
RIADENIE PRACOVNÉHO ČASU V ROKU 2021 (NADČASY, DOVOLENKY, POHOTOVOSŤ A PRACOVNÁ CESTA) /ONLINE/

14.05.2021
KEDY FAKTUROVAŤ POSKYTOVANÉ SLUŽBY ZAHRANIČNÉMU ODBERATEĽOVI SO SLOVENSKOU DAŇOU A KEDY BEZ DANE? /ONLINE/

18.05.2021
OBCHODOVANIE S TOVAROM V EÚ – OSLOBODENIE OD DANE, TROJSTRANNÝ OBCHOD, REŤAZOVÝ OBCHOD /ONLINE/

19.05.2021
AKO OPRAVIŤ CHYBNÉ FAKTÚRY – Z TITULU CHYBY, REKLAMÁCIE, ZNÍŽENIA ALEBO ZVÝŠENIA CENY /ONLINE/

20.05.2021
INCOTERMS® 2020 /ONLINE/

26.05.2021
FAKTÚRY VYSTAVENÉ FIRMÁM,KTORÉ SÚ V REŠTRUKTURALIZÁCII, V KONKURZE, V EXEKÚCII A POD. Z POHĽADU ÚČTOVNÉHO A DPH /ONLINE/

27.05.2021
KEDY SA FAKTÚRA STÁVA NEVYMOŽITEĽNOU Z POHĽADU ÚČTOVNÍCTVA A DZP? /ONLINE/

28.05.2021
ZÁKONNÍK PRÁCE PRE PERSONALISTOV 2021 /ONLINE/

03.06.2021
DAŇ Z PRÍJMOV FO PRE ZAČIATOČNÍKOV /ONLINE/

--.--.----
TIPY A TRIKY PRE EFEKTÍVNU PREZENTÁCIU /KOŠICE, 1-DŇOVÝ SEMINÁR/
 
--.--.----
TIPY A TRIKY PRE EFEKTÍVNU PREZENTÁCIU (KOŠICE, 2-DŇOVÝ SEMINÁR)
 
--.--.----
UMENIE PREDAŤ A ASERTIVITA PRI VYJEDNÁVANÍ /KOŠICE/
 
--.--.----
EFEKTÍVNE VYUŽITIE ČASU /KOŠICE/

Kontaktujte nás

V prípade potreby neváhajte nás kontaktovať telefonicky alebo mailom.

0908-973571

 

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

 

 

Ochrana osobných údajov